Οι γαλάζιες σπηλιές είναι ένα από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα του νησιού. Αποτελούνται από ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού, αρχίζοντας αμέσως μετά τον Αγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο Ακρωτήριο Σχoινάρι.

Οφείλουν το όνομά τους στις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό τους και μπορεί κανείς να τις επισκεφθεί μόνο δια θαλάσσης, με σκάφος ή κολυμπώντας.
Οι Γαλάζιες σπηιές βρίσκονται στα μισά του δρόμου μεταξύ Αγίου Νικολάου και Ακρωτηρίου Σχoινάρι. Μπορείτε να φτάσετε μέχρι εκεί με αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατεβαίνοντας καμμιά εκατοστή σκαλιά, να βρεθείτε ακριβώς στη μέση της ακτής που φιλοξενεί τις σπηλιές.
Στο τέλειωμα των σκαλιών αυτών υπάρχουν μερικά λεία βράχια, άβολα για να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία, αλλά ιδανικά σαν αφετηρία για να επισκεφθείτε κολυμπώντας μερικές από τις Γαλάζιες σπηλιές και να κάνετε φανταστικές βουτιές.
Οι εκδρομές με τα καραβάκια για τις Μπλέ Σπηλιές ξεκινούν από την παραλία Μακρύς Γιαλός, από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και από το ακρωτήρι Σκίναρι.

Τοποθεσία στον χάρτη