Απέναντι από την ακτή της Λίμνης του Κεριού, δεσπόζει το Μαραθονήσι, (η νησί του Μαραθία), που στολίζει επιβλητικά τον κόλπο του Λαγανά και το σχήμα του θυμίζει χελώνα.
Το νησί που έχει δύο σκοπέλους τα Ποντικονήσια, ήταν κάποτε ενωμένο με το ακρωτήριο του Μαραθία. Έχει περίπου ένα μίλι περίμετρο.
Η φύση εκεί είναι εξωτική, η αμμουδιά πεντακάθαρη και τα νερά διάφανα.

1η Παραλία με: Αμμο
2η Παραλία με: Βότσαλο
Απόσταση από την πόλη Ζακύνθου: 21 χλμ. (μέχρι τη παραλία Κεριού) + 1 ναυτικό μίλι
Βαθμολογία: 10/10
Βρίσκεται στην περιοχή: Μαραθωνήσι
Ανήκει στο Δήμο: Λαγανά
Αλλες κοντινές παραλίες: Λίμνη Κεριού, Μαραθίας
Αλλες παραλίες στο ίδιο Δήμο: Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Λίμνη Κεριού, Μαραθίας, Πόρτο Κούκλα

Εκτός από τις δύο παραλίες, μία με βότσαλα και μία με άμμο, συναντάει κανείς και πλούσια βλάστηση, ελαιόδεντρα, πράσινες βελανιδιές και πεύκα, φυτρώνει και πολύ μάραθος από όπου και το όνομα του νησιού.

Στα βορειοδυτικά του νησιού υψώνονται ψηλοί γκρεμνοί.
Στην ξανθιά αμμώδη παραλία που απλώνεται σαν γλώσσα μέσα στη θάλασσα φτιάχνουν τις φωλιές τους οι χελώνες Caretta-Caretta. Φύλακες του Εθνικού θαλάσσιου πάρκου, μένουν μονίμως εκεί και προστατεύουν το νησί, την χελώνα και τα αυγά της.
Στην απόκρημνη ακτή με τα βότσαλα υπάρχουν δύο μικρές θαλάσσιες σπηλιές στις οποίες μπορεί κανείς να εισχωρήσει μ`ένα μικρό πλοιάριο.

Το Μαραθονήσι μπορείτε να επισκεφτείτε νοικιάζοντας κάποια βαρκούλα από τη παραλία του Κεριού ή του Λαγανά, ή ζητώντας από τα Καΐκια στο Κερί να σας περάσουν απέναντι.
Το νησί είναι παρθένο, δεν υπάρχουν μαγαζιά, οπότε θυμηθείτε να προμηθευτείτε νερό και φαγητό εάν σκοπεύετε να μείνετε εκεί αρκετή ώρα.

Τοποθεσία στον χάρτη