Ίσως η περισσότερο όμορφη παραλία της Ζακύνθου και μία από τις πιο φωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας, το γνωστό Ναυάγιο. Προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα, δίνει αμέσως την έννοια του μεγέθους και της τελειότητας. Φτιαγμένη από εκατομμύρια μικρά βοτσαλα και αγκαλιασμένη από τις γαλάζιες αποχρώσεις της θάλασσας που χάνονται στον ορίζοντα, μοιάζει απλά μοναδική και το ναυάγιο σαν να το έχει βάλει εκεί το χέρι ενός καλλιτέχνη.

Φτάνοντας με το καΐκι, οι πανύψηλοι κατακόρυφοι βράχοι μοιάζει σαν να θέλουν να την κρύψουν μέχρι την τελευταία στιγμή, για να χαρίσουν μετά εντελώς ξαφνικά μια εξαιρετική ματιά σε όλο τον κόλπο.
Συχνά το νερό γύρω από το Ναυάγιο χρωματίζεται με ένα μπλε ελεκτρίκ, εξ αιτίας των πολυάριθμων θειούχων πηγών μέσα στις σπηλιές που αγκαλιάζουν την παραλία, και που ελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες θειάφι όταν έχει άνωση, δίνοντας την ευκαιρία για υπέροχες φωτογραφίες.
Για να επισκεφθείτε την παραλία, εκτός από τις πολλές οργανωμένες εκδρομές του νησιού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την καθημερινή υπηρεσία ταξί-βάρκα που προσφέρουν τοπικά σκάφη από τον κοντινό όρμο Πόρτο Βρώμη ή από τον Άγιο Νικόλαο.
Συμβουλεύουμε πάντως όλους να επισκεφθούν το Ναυάγιο το πρωΐ, γιατί τις απογευματινές ώρες συχνά έχει φουσκοθαλασσιά και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν προβλήματα στην επιστροφή.

Τέλος, δεν είναι δυνατόν να φύγετε από το νησί χωρίς να δείτε τη θέα από το ακρωτήρι που βρίσκεται πάνω από την παραλία αυτή.
Στα μισά του δρόμου ανάμεσα στα ορεινά χωριά Βολίμες και Αναφωνήτρια υπάρχει ένας ασφαλτόδρομος που οδηγεί σ’ ένα ευρύχωρο χώρο στάθμευσης.
Μετά, πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλοπάτια για να φτάσετε σε ένα μπαλκόνι κρεμασμένο στο κενό, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την παραλία.

Τοποθεσία στον χάρτη